7. heinäkuuta 2012

Mustat lakanat

Tänään on pyykkipäivä ja vaihdoin sänkyyn lakanat. Ihanaa, kun on nyt uusi sijauspatja, puhdas ja valkoinen!


Mutta voi että, noi mustat lakanat ja pussilakanat sekä tyynyliinat ovat jotenkin pölyisen oloset ja todella ryppyiset. Se tietenkin on aivan oma mokani, mitäs olen seisottanut niitä edellisen pesun jäljiltä eteisessä Ikea-kassissa. ;) Päätin, että nukun nyt muutaman yön noilla, ovathan ne kuitenkin puhtaat. Sen jälkeen yksinkertaisesti viskon ne mäkeen. Ei enää täysmustia lakanoita tähän huusholliin.

Pesukoneet on pesutuvassa laulaneet ahkerasti ja nyt sieltä "valmistuu" pian ihanan puhtaita ja pehmeitä pyyhkeitä. On se ihanaa, kun vihdoin saa pehmeät pyyhkeet käyttöön tuon rumpukuivauksen nyt ollessa mahdollista. <3

24 kommenttia:

  1. Meillä on parikin mustaa aluslakanaa (koko 250x250) ja oon huomannut, että ne pitää aina pestä yksin. Muuten niihin jää aina pesuaineesta jäämiä mitkä näkyy. Ja jos jättää kuivumaan pariksikin päiväksi liian kauan, pölyhän niissä näkyy.. Mutta silti ne on mun lempparilakanat! :) Ja koska mun mielestä lakanoiden pitää passata yhteen, musta on hyvä kun se sopii niin monen kanssa.
    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kiva, tykkään kovasti. Tällä hetkellä kokomustat liinavaatteet eivät vain iske ja onhan niissä omat murheensa, kuten juuri pölyn näkyminen ja haalistuminen. Vaaleakin haalistuu, mutta sitä ei näe samalla tavalla. :)

      Poista
  2. Todella epäkäytännöllinen väri lakanoissa ;)
    Onhan sulle tulossa helmalakana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ja kyllä, helmalakana tulee tulevaisuudessa, kun jaksan paneutua etsimiseen. Pitää olla tarpeeksi pituutta helmalla, kun on jenkkisänky.

      Poista
    2. Meikäläistä ketuttanut urakalla kun normisänkyyn ei saa nätisti helmalakanaa. Jää aina nurkista ryppyyn kun on ne tangot. No ostin Ellokselta sellasen patjalakanan. TOimii, tuli siisti ku sika pienenä.

      Poista
    3. Hyypiölle vinkki! Leikkaa suorareunaisen helmalakanan kulmasaumat auki ja siisti ompeleella. Ompele kiinni kapea tarranauha molemminpuolin ja voila, sinulla on ylänurkan reunasta hieman auki oleva eheä reunalakana. :)

      Poista
    4. Miia, sitäkin on kokeiltu :(
      Näytti vielä urpommalta. Mutta enhän mä tajunnut moista tarranauhan käyttöä, kiitti vinkistä.

      Poista
  3. Minä taas juuri ostin kokomustat lakanat, en ajatellut yhtään mahdollista epäkäytännöllisyyttä... :D

    VastaaPoista
  4. Musta on kyllä erittäin huono väri aluslakanaksi vaikka itsellänikin on yksi musta lakana. Tykkään väristä ja lakanasta muuten, mutta kerran erehdyin petiin kuivaharjauksen jälkeen käymättä suihkussa. Yhhyh...

    Tuo pyyhkeiden pehmeys jakaa ihmisiä kahteen ryhmään. Itse kuulun niihin, joiden mielestä froteepyyhkeen pitää olla kova, jotta se on riittävän imukykyinen :D Ja sitten kun pyyhe alkaa olla pehmeä, on tullut aika vaihtaa/pestä. Siksipä en koskaan käytä pyyhkeille huuhteluainetta enkä tykkää rumpukuivata nitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jätän tosiaan nyt mustat lakanat pois, jatkossa korkeintaan ripaus mustaa. Tykkään, että pyyhe on pehmeä. Vuosikaudet olen karheilla pyyhkeillä pyyhkinyt, joten pehmeys on nyt luksusta. Hyvin nuo pehmeätkin pyyhkeet kuitenkin imevät kosteutta, en ole huomannut päinvastaista. Itse en käytä nykyään huuhteluainetta ollenkaan. Olen siirtynyt käyttämään Methodin pyykinpesuainetta ja se toimii loistavasti ilman huuhteluainetta. :)

      Poista
  5. Vinkki, vinkkinä mankeloi lakanat säilyttävät värin paremmin ja hyljeksivät pölyä ja likaa ihan kummasti. Varmaankin teidän pesutuvassa mankeli löytyy. Ennenkuin tuot kotiin niin homma loppuun asti.

    VastaaPoista
  6. Joo en minäkään enää mustia lakanoita hommaa, ikävää, kun pöly näkyy niissä niin pahasti :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulin, että ne oli ongelmaiset vain siksi, kun mulla oli kissa ja siitä läks karvoja. Nyt sitten kun ei ole kissaa ja edelleen on pölyä, niin totuus paljastui mullekin. :)

      Poista
  7. Hei Irina ja muut blogin pitäjät! Sinulla/teillä on niin kovin kauniita koteja ja toivoisin seuraavaa postausta eli miten pidät/pidätte kotinne järjestyksessä ja siistinä? Minua ilahduttaisi sellainen postaus ja ihan kuvien kanssa :) Minulla ei ole viikkorutiinia ja olisin enemmän kuin kiitollinen, jos joku voisi kertoa omastaan. Terveisin, kaaoksen keskellä elävä, valkoisesta ja freshista haaveileva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tiiätkö mä kaipaisin sellaisia postauksia myös! Mä olen aivan onneton järjestyksenpitäjä, vaikka omaankin perfektionistin aivot. :) Rutiineista ei siivouksen osalta ole tietoakaan, järjestelen/siivoan milloin sattuu, mutta mitään vakituista siivouspäivää tai -tapaa mulla ei ole. Tätä juttutoivetta voisi kyllä levittää enempikin, saisin itsekin ehkä vinkkejä miten laiskimuksesta saisi edes normaalin siisteyden ylläpitäjän. :)

      Kiitos tästä kommentistasi anonyymi, todella hyvä ajatus!

      Poista
    2. Kiitos Irina vastauksestasi! :) Täällä toinen perfektionisti, mutta kadotin sairastumisen myötä arjenhallintani = en tunne eläväni "kodissa", vaan sekaisessa varastossa. Blogisi motivoi minua! Tiedän jo, mihin pyrkiä, mutta en tiedä, millä tavalla. Aloitin blogimaailmassa seikkailuni etsimällä blogeja, jotka kertovat järjestämisestä, kaaoksesta, siivoamisesta... Mutta en ole löytänyt mitään, joka auttaisi minua tilanteessani. Kiitos, jos viet juttutoivetta eteenpäin :)

      Poista
    3. Et uskokaan, miten hyvin kommenttisi kuulostaa tutulta. Melkeinpä tekisi mieleni udella lisää. ;) Minuun voi aina olla yhteydessä blogini sivupalkissa näkyvään sähköpostiosoitteeseen, jos siltä tuntuu. :)

      Poista
    4. Laitan sinulle viestiä tulemaan :)

      Poista
    5. Kiva! Vastailen heti sopivan hetken tullen. :)

      Poista
  8. Anonyymille kysyjälle vinkiksi: Kodin järjestelyyn ja arjen hallintaan saa pika-apua Marttojen sivuilta.
    http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/siivous/
    Myös hyviä ja ekologisia siivousvinkkejä tahranpoistoon ym.
    http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/


    Hyvä vinkki on arkeen "vie mennessä ja tuo tullessa". Jos menet vaikka kauppaan, vie mennessä roskat. Tyhjin käsin ei kuljeta, niin tavarat pysyvät paikoillaan. Jos menet hakemaan jotakin toisesta huoneesta tai samassa huoneessa toisesta paikasta, vie mennessä jotakin, joka kuuluu sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös koittanut välillä toteuttaa tuota "vie mennessä" taktiikkaa, varsinkin silloin kun sotku ahdistaa eikä silti tunnu saavan aikaiseksi siistiä paikkoja :)

      Poista
  9. Anonyymille lisää vinkkejä siivoukseen ja järjestyksen ylläpitoon: http://minimalisminilo.wordpress.com/2012/07/14/tyon-alla-minimalistinen-siivoustapa/

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...