26. tammikuuta 2013

Karjalanpaistia

Tein pitkästä aikaa ruokaa ja ihan kunnon ruokaa sitten teinkin eli karjalanpaistia. Käytin mahdollisimman simppeliä ja lyhyttä kaavaa, koska en jaksanut juurikaan keskittyä. Prosessi on todella vaivaton ja helppo.


Uunivuokaan lihat ja sipuli. Itselläni oli lihaa 600g ja sipulina käytin pakasteversiota. Tykkään tuoreesta sipulista, mutta silmäni eivät kestä yhtään sen käsittelemistä vaan oireilevat vielä pitkään käsittelyn jälkeen. Pienestä sipulipussista laitoin 3/4 ja tuoreena olisin varmaan laittanut kaksi keskikokoista sipulia.


Sekaan ripottelin pippurista yrttiseosta.


Vettä sen verran, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Itselläni meni vettä noin 5dl.


Aluksi uuni 250 asteeseen ja tässä lämpötilassa kypsennetään ilman kantta puoli tuntia.


Puolen tunnin kypsentämisellä ilman kantta on tarkoitus saada lihaan väriä. Tämän jälkeen uunin lämpötila lasketaan 175 asteeseen ja ruoka saa kypsyä uunissa vielä kaksi tuntia kannen alla. Samalla kun laskin lämpötilaa lisäsin joukkoon porkkanaa. Itse käytin Rainbown Pariisinporkkanoita, jotka on esikypsennetty höyryttämällä. 


Ja valmis ruoka, helppoa kuin heinänteko.


Annokseen paistin kaveriksi 45g täysjyväpastaa.


En lisännyt ruokaan valmistusvaiheessa ollenkaan suolaa, vaan hieman ripottelin valmiiseen annokseen. Hyvin vähän kuitenkin. Ja oli hyvää! Liha oli kypsää ja uuniporkkanat super hyviä. Tästä riittää vielä huomisellekin. <3



8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jouduin itse hieman kontrolloimaan itseäni, etten napannut toista lautasellista ;)

      Poista
  2. Herkulliselle näyttää, laitan aina lihaliemikuutionkin karjalanpaistiin, mutta nuo Pariisinporkkanat on ihan uusi tuttavuus, täytyykin kokeilla, samoin tuota pakastesipulia voisi kokeilla, olen laittanut vaan pari sipulia puoliksi ja lihojen joukkoon :) perusruoat on parhaita, mulle tuli myös nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihaliemikuutio on kyllä hyvä ajatus maun puolesta. Noi Pariisinporkkanat oli uusi juttu mullekin ja varmaan hankin jatkossakin, olivat meinaan hyviä. :)

      Poista
  3. Uusi juttu mullekin nuo pariisilaiset :)
    Herkullista ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niistä porkkanoista tli ihanan pehmeitä ja herkullisia. Niitä voisi syödä pelkästäänkin, maustaisi vaan kivasti. :)

      Poista
  4. KArjalanpaistia? Tuo ruoka ole nähnytkään karjalanpaistia. Valjun näköistä lihapataa.

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...