24. tammikuuta 2013

Pyykin valkaisu ruokasoodalla

Tänään oli pyykkipäivä. Tarkoituksena oli kokeilla, valkaisisiko ruokasooda tummentumia tyynyliinoistani ja pieniä värjäytymiä lakanoista.


Laitoin soodaa pesuainelokeroon aika reilusti ja pistin koneet pyörimään.


Tämän jälkeen pesin vielä uudelleen pesuaineen kanssa.

Lopputulokseen en ollut tyytyväinen ja mielestäni tyynyliinojen tummentumat eivät lähteneet pois. Yksi tyynyliina näytti aika valkoiselta ja jäinkin miettimään, olikohan se alun perin edes kovin paljon tummentunut. Myöskään värjäymät lakanoista eivät lähteneet vaan kuultavat edelleen sinistä, lieneekö jokin tumma paita ne värjäyttänyt.

Soodalla pesu varmaan noin yleisesti teki ihan hyvää niin liinavaatteille kuin pesukoneillekin, mutta ennen kuin luovutan ja viskon tummentuneet ja värjäytyneet pois ajattelin kokeilla vielä jotain muuta konstia. Paljon suosituksia on saanut Vanish-tuotesarja, olkoonkin sitten sieltä myrkyllisemmästä päästä.

Oletteko te kokeilleet/onnistuneet ruokasoodaa vaatteiden valkaisussa? Onko teillä vinkkejä valkoisen pyykin valkaisuun? Ajattelin huomenna kurkata Prisman valikoimaa kaupassa käydessäni...


24 kommenttia:

  1. Jos on tahroja niin ehdottomasti suosittelen --> http://lloveyourselff.blogspot.fi/2013/01/vinkkivinkkinen.html

    Olen muuten samaisen saippuan kanssa puhdistanut valkoisen takkini. Hinkannut eka takin saippualla ( pahimmat tahrat ) ja sen jälkeen laittanut likoomaan kuumaan veteen saippuan kanssa. Ja tämän jälkeen pesukoneeseen. TOIMII, ainakin mulla :):)

    Kokeile. Tarjoustalosta saa saunasaippuuaa muutamalla eurolla :)

    -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mulla on tahroille nestemäistä tahranpoistajaa sekä sappisaippuaa. Mutta joskus voisi kokeilla tuota Saunasaippuaakin. :)

      Poista
  2. martta täällä moi XD kokeileppas seuraavalla kerralla leivinjauheesta ja vedestä tehdä sellanen puuro jota hierot tahraan ennen kuin laitat koneeseen. Toimii ainakin esim. valkoisien paitojen kainalohikiplänttien valkasuun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tavalta, täytyy joskus kokeilla yksittäisiin tahroihin. :)

      Poista
  3. Minä oon pessyt valkopyykit ruokasoodan kanssa ja ovat valkaistunut (onko tuo sana..) mukavasti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiva kuulla, että sulla onnistui! Mun täytyy vissiin koklaa muuta :)

      Poista
  4. Swipella on (en tiedä onko enää) 40:60 pesuaine. Sillä pitäisi lähteä tahrat ja valkaistua vaikka mikä :)! Kääk miun pitäis olla jo untenmailla ;) Soili DM Koti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ei taida saada ainakaan Prismasta :) Kiitos kuitenkin Soili vinkistä! Noi ei vissiin ihan hirmuisia myrkkyjä ole, ainakaan verrattuna moneen muuhun. :)

      Poista
  5. Se edellisessä kommentissa mainittu Swipen aine on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, toinen ääni Swipelle. Mä en onnistunut löytämään sen jälleenmyyjiä. :/

      Poista
    2. Mie tiedän yhden swipe-jälleenmyyjän, mut se (hän) asuu aika ettäällä pääkaupunkiseudusta (en ole ite se). Voisin kyllä huomenna katsoa omasta siivouskaapistani josko sieltä irtoaisi pikkupussillinen siulle, jos tahdot? <3 ...kamalaa, miun pitäisi olla oikeasti unilla... :DD
      Soili

      Poista
    3. Kiitos, olisi todella mukava kokeilla! <3 Menehän murunen nyt nukkumaan, niin jaksat huomenna. Itselläkin normaaliin nähden aikainen herätys, mutta ehkä sitä jaksaa, kun nään ihanan isäni sekä pääsen ehkä ostamaan sitä Vanishia Prismasta. ;) Hyvää yötä <3

      Poista
  6. Tuo soda on hyvä perusvalkaisuun ja sellaiseen hieman harmahtavaan tai kellastuneeseen puuvillaan. Tahroja se ei valitettavasti poista. Pöh. Nuo sinun läntit / tummentumat on tuhmat, kun on niin tiukassa. Itse innostuin tuosta mehtäemännän niksistä sekoitella vettä ja leivinjauhetta ja tehdä niistä tarhanpoistomössöä. :) Sitä kokeilen ehdottomasti itse.

    Jos onnistut saamaan läiskät pois, niin mie tahdon sitten tietää miten sen teit. :) Eli postaustoiveeni siis tämä. :)

    Mukavaa iltaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin on tuhmat, ei viittis heittää hyviä liinavaatteita poiskaan. Mut on armottoman ruman näköistä, kun sängyssä petivaatteet on valkoiset ja sitten tyyny on semmonen likaisen näköinen puhtaudesta huolimatta. Kerron varmasti täällä blogissa, miten projektini etenee, en ole varmastikaan ainoa, joka välillä kamppailee kellastuneiden tekstiilien kanssa. Katsotaan mitä huomenna löytyy Prismasta! :)

      Ihanaa illan jatkoa sullekin. <3

      Poista
  7. Itse olen käyttänyt Vanish -tuotteita (valkoisille ja värillisille eri tuote) ja ollut todella tyytyväinen. Itsellä on valkoinen tuulitakki, joka aina ajan kanssa hihojen kohdalta hiertyy tummaksi ja myös muihin kohtiin saattaa tummia jälkiä joskus tulla niin Vanish -tuotteella kun pesee niin takista tulee aivan kuin uusi. :) Suosittelen. Valkoisille käytin sitä jauhemaista ja myöhemmin ostin värillisille sitä nestemäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi tosi paljon Vanish-kokemuksen jakamisesta, voi olla että hyvin mahdollisesti ostan Vanishia kaupasta. :)

      Poista
  8. Minä mainosten orjana ostin sitä Vanishia, aivan surkeeta tavaraa. O.o Enhän mä toki ihmeitä odottanutkaan, mutta edes jotain pientä eroa? Nojoo, eipä tapahtunut mitään, tahnrat ei tosiaan kadonnut. Päädyin pesemään pyykit uudestaan toisella pesuaineella, johan katosi (sinä päivänä tulleet, vanhat toki jäi) tahrat.

    Että joo, buu Vanish. Hiton kallista ja toimimatonta.

    Liv

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan pöh! Mikä toimii toisella, ei toimi toisella. Samahan tuon ruokasoodan kanssa on, moni on saanut siitä valkaisuapua, mutta mulla se ei ainakaan tehnyt tehtäväänsä tarpeeksi hyvin. :/

      Poista
  9. mä oon käyttäny ruokasoodaa säännöllisesti jo pari vuotta, valkopyykki pysyy ihanan valkoisena! tosin mä teen niin et laitan pesuainelokeroon puolet ruokasoodaa ja puolet pyykinpesuainetta, sillä tavalla tulee kyllä valkoisen puhdasta. vasta viime viikolla veskin yksi valkoinen matto oli saanut kurjan tahran: hankasin ruokasoodaa tahran päälle ja nakkasin pesukoneeseen - tahrasta ei enää jälkeäkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasooda on näppärä aine kyllä, toimii niin moneen asiaan! Aion sitä kokeilla jatkossakin, vaikka noi kyseiset tummentumat sun muut eivät nyt sitten sillä lähteneetkään. :)

      Poista
  10. Kloriitilla valkasen valkoppyykin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vissiin niitä vanhimpia keinoja. Se on vaan aika myrkkyä. :)

      Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...