4. tammikuuta 2013

Sisustuksen suuntaviivoja etsimässä

Vuosi on vaihtunut ja olen uutta intoa täynnä. Tuntuu kuin mennyt vuosi olisi ollut vain sopeutumista uuteen kotiin ja nyt olisi koko vuosi alusta alkaen aikaa keskittyä kodin sisustuksen suuntaviivoihin. Ei kai se auta muu kuin kahlailla nettikauppoja ja netin inspiraatiokuvia. Katsotaan, mitä kevät tuopi tullessaan.

Tässä ensimmäiseksi katsaus H&M Homen valikoimaan, josta nappasin miellyttäviä tuotteita, lähinnä sellaisia, joita ihan oikeasti huolisin omaankin kotiin nyt kevättä kohti kuljettaessa.

Pussilakanasetti


Ruusu-tyynynpäälliset

Kynttilöitä

Keltavalkoraidallinen tyynynpäällinen

Purnukka

Pussilakanasetti

Turkoosi kynttilä

Keltavalkoista seeprakuviota

Käsipyyhkeet

Tyynynpäällinen (muistuttaa hieman Marimekon Lumimarja-sarjaa)

Teksti-tyynynpäällinen

Harmaavalkoraidallinen tyynynpäällinen

Vaalean roosa tyynynpäällinen

Käsipyyhkeet

Tuossahan on sitten suuntaviivaa kerrakseen: kuvioita, yksivärisyyttä, erilaisia tehostevärejä. Keltainenhan on ollut sisustuksessani tehostevärinä viime keväästä asti ja edelleen se miellyttää kovin. Viime kesänä viehätyin myös vaaleanpunaisesta, mutten osannut sitä kotiini tuoda kesäkukkaa lukuunottamatta ja koska halusin keltaisen kuitenkin pysyvän, niin vaaleanpunainen jäi.

Keltaisen lisäksi on nyt niin sanotuissa tehosteväri-mietinnöissä vaaleanpunainen ja turkoosi. Myös jotkin muut vihreät turkoosin lisäksi herättävät kiinnostusta. Vaaleanpunainen tuntuu omasta mielestäni jotenkin vaikealta yhdistettävältä muiden mieltymysteni eli vihreän ja keltaisen kanssa joten voi olla, että se jää taas syrjään.

Saas nähdä, mitä aika tuo tullessaan. Nyt kuitenkin otin pienen askeleen kohti tulevaa ja pistin H&M:lta jotain tilaukseen, jotain näistä yllä olevista kuvistakin löytyvää. 

Joko teillä alkaa hahmottua, miltä kotinne kevät ja kesä tulee näyttämään? :)


Kuvat: H&M Home

15 kommenttia:

  1. WHITE WHITE WHITE :):)

    VastaaPoista
  2. Mua viehättää harmaa, musta ja valkoinen, sekä pienessä määrin se punainen, edelleen. Olen innoissani kun olkkariin on tulossa uusi sohva ja vanhaan nojatuoliin uudet päälliset. Samalla tekisi mieli kyllä uusia muutkin huonekalut, mutta onneksi omaan sekä terveen järjen että suht laihan pankkitilin... ;)

    Vaaleutta ja raikkautta pitäisi saada jotenkin tuotua olkkariin ja makkariin muilla kuin huonekaluilla. Ne kun ovat pääasiassa puun värisiä ennästään ja sohva ja nojatuoli tulevat olemaan harmaita. Valkoisesta sohvasta en uskalla edes haaveilla, valkeasta nojatuolinpäällisestä uskalsin siihen saakka, kunnes suorastaan raatorealistinen ompelijattareni, eli äitini, kieltäytyi ompelemasta mulle valkoisia päällisiä nojatuoliin. Varmaan ihan hyvä vaan: sieluni silmin jo näen ADHD:n oksentamassa valkoisella nojatuolilla kerran viikossa... Äitini saattoi sielunsa silmin nähdä muitakin varsin realistisia valkoisen värin uhkatekijöitä... ;D

    Mutta intoa puhkuten uuteen kevääseen menossa ollaan kuiteskin! Ei meille uutta sohvaakaan sentään joka vuosi hankita, joten täytyy olla iloinen nyt kun sellaisen saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa voi olla ihan hyväkin perusväri sisustukseen, vaaleutta voi hakea pienilläkin sisustusjipoilla. Kyllä mäkin voin tunnustaa, että vaalea nahkasohvani voisi olla erilaisessa kunnossa, jos mulla olisi täällä eläin. Noin muutoin kissa, joka mulla oli, ei sotkenut vaaleita pintoja muutoin kuin karvojen osalta. Oksennukset osuivat aina lattialle tai matolle.

      Ja hyvä, jos sulla on kärsivällisyyttä sisustuksen uudistamisessa. Mulla on talouden takia pakko olla kärsivällisyyttä, muutoin varmaan se Beståkin olisi jo täällä. ;) Pikkuhiljaa vaan, kyllä ihan perus tekstiileillä saa vaaleutta tuotua. Verhot, liinavaatteet, sisustustyynyt, pyyhkeet...

      Poista
  3. Meillä on käynnistymässä näillä näppäimillä isompi remontti, joka vaikuttaa koko asunnon ilmeeseen. Paljon, paljon valkoista, ja mietin jo tuleeko sitä jopa liikaa. Tapetilla, seinämaalilla ja matoilla ajattelin kuitenkin yrittää nostaa valkoista paremmin esiin ja luoda harmoniaa.

    On jotenkin niin vaikea valita yksi linja kun ihania vaihtoehtoja olisi jotakuinkin miljoona. Keltainen, vihreä ja vaaleanpunainen toimivat kyllä mielestäni kivasti yhteen valkoisen rinnalla, juuri riitasointujensa takia.

    | mustikkasmoothie.blogspot.com |

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen on ihan hyvä pohja. Väriä ja lämpöä saa kuitenkin niin monella eri tavalla sisustukseen. Olisi kiva nähdä vaikka ennen- ja jälkeen-kuvia teidän rempasta :)

      Ja mitä noiden tehostevärien yhdistelyyn tulee, niin jotenkin keltaisen ja vaaleanpunaisen yhdistäminen vaan tuntuu hassulta. Mutta ehkä ne kävis yhdessä niin, etteivät olisi ehkä kovin lähellä toisiaan. :)

      Poista
    2. Kuvia kyllä tulee, ainakin jos lopputulema on sitä mitä toivotaan. ;-)

      Ensimmäiset ennen -kuvat tuolla jo onkin eilisessä postauksessa. :-)

      | mustikkasmoothie.blogspot.com |

      Poista
    3. Ah, mulla on ihan liikaa blogipostauksia lukematta. Törmään siihen sun eiliseen postaukseen varmaan toivottavasti vielä tämän illan aikana :D

      Poista
  4. Mä just ajattelin et jos nyt ei mieli muutu niin samalla mennään, en ajatellut mitään tehosteväriä mihinkään :) siis valkoisella linjalla, kromi, beigeä.. harmaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenna hei, toihan on tosi hyvä mennä sillä samalla mikä miellyttää :) Mikäs laki sitä mualimassa muka sanois, että ON VAAN PAKKO vaihdella tehostevärejä joka vuosi? Minuakin on se punainen tehosteena viehättänyt jo mooonta vuotta, vasta nyt huomaan, että alkaisi vähän muukin kiinnostamaan... Mutta pidän sen punaisen tehosteena vielä keittiössä ja varmaan muualle etsin jotain muuta...

      Poista
    2. Ei mitään erikoisia tehostevärejä ole pakko olla, niillä mennään mikä silmää miellyttää. :)

      Poista
    3. Jep. :) Mä en ees joulua laittanut kotiin ollenkaan, koska ei vietetty joulua kotona ja miksi sitä siis laittaisin. Jotenkin kuitenkin ajattelin et "pakkohan" sitä joulua olis jotenkin laittaa, ja sellainen stressi ja ahdistus tuli siitä, kun meillä ei oo mitään.... mutta nyt näin jälkeenpäin ajatellen, jos ei tosiaan halua mitään miksi sitä väkisin laittamaan :) ensi vuonna sit joulu tulee meillekin.

      Poista
  5. Meillä seisoo yhä joulukuusi olkkarissa :) en raaski luopua siitä kun on niin eloisa vielä.... Mutta kai sitä pitäisi antaa keväälle hieman tilaa :) jotain raikasta kyllä nyt....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, mä riisuin joulun pois jo Tapaninpäivänä. Kaipasin niin jotain raikkautta. Nyt ei ehkä ole sen erikoisempaa kevätilmettä vielä, mutta sitä kohti ja kovaa kuitenkin. <3 :)

      Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...